59 55 00 55

Bravida er kommet til Kalundborg for at blive

Som så mange andre virksomheder er også Bravida tiltrukket af vækstmagneten Kalundborg. Den lokale forankring betyder meget, og nu har virksomheden slået dørene op til en stor afdeling med en meget synlig beliggenhed.

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Virksomheden er ikke ny i Kalundborg.

Det nye er, at Bravida fra en mere ydmyg lokation i Skibbrogade nu har slået dørene op til en ny og totalt ombygget afdeling, et teknikkontor, på Hareskovvej 20, der tidligere husede Citroën-forhandling og –værksted. I dag er der ikke noget, der minder om automobil-fortiden i de nyindrettede lokaler.

Den lokale forankring har stor betydning for Bravida, der er storleverandør af el, vvs og ventilation i hele Norden og tæller 14.000 medarbejdere i koncernen. Dermed er virksomheden den største aktør i branchen inden for tekniske installationer.

Som så mange andre erhvervsvirksomheder er Bravida tiltrukket af den enorme vækst, som præger Kalundborg-området i disse år.

Den lokale afdeling er under opbygning, og to af dem, der er med til at søsætte afdelingen lokalt, er kommunikationschef Daniel Kirchhoff og kunderelationschef Søren Berth. De er optaget af spørgsmålet om, hvordan man egentlig kommer ind i et lokalområde.

En af nøglerne til lokalområdet har været indmeldelsen i Kalundborgegnens Erhvervsråd for via rådet at skabe netværk med alle de virksomheder, der er medlemmer.

Og medlemsskabet har allerede givet gode resultater. Det bedømmer Søren Berth:

– Jeg synes, jeg har fået rigtig mange stærke relationer på relativt kort tid, siger han og roser erhvervschef Lene Jørler for en meget positiv tilgang til Bravida.

CEO for Bravida Danmark Christian Alsø er også glad for den konstruktive dialog med erhvervsrådet, og han understreger, at den nye afdeling i Kalundborg nu også fysisk markerer virksomhedens store engagement og ønske om at skabe vækst i afdelingen i Kalundborg i samarbejde med alle de andre spillere i området.

Bravida har i dag mere end 30 kontorer rundt om i Danmark:

– Vi er en virksomhed, der utroligt lokalt forankret alle de steder, hvor vi placerer os. Vi skaber lokale arbejdspladser og sørger for, at vi har en langvarig lokal tilstedeværelse, siger Christian Alsø.

Allerede nu er der ansat mere end 50 lokale medarbejdere i Kalundborg, og Christian Alsø glæder sig til, at der kommer endnu flere.

Virksomheden får mange uopfordrede ansøgninger, oplyser Daniel Kirchhoff, og Christian Alsø fremhæver, at lokalområdet byder på en stærk talentmasse at rekruttere fra.

Bravida ser et enormt potentiale i Kalundborg, selvfølgelig med Novo Nordisk som en stor samarbejdspartner, men ser også et stort potentiale i de lokale virksomheder i Kalundborg og i Vestsjælland generelt.

Bravida er i kraft af sin størrelse og kompetence i stand til at påtage sig både små og store projekter. Virksomheden spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling i Danmark:

– Vi bidrager med energieffektive løsninger, siger Cristian Alsø, og det glæder virksomheden sig til at bidrage med, også i Kalundborg Kommune.

Tilskyndelse til erhvervsfaglige uddannelser

Det er ingen hemmelighed, at for få unge vælger en erhvervsfaglig uddannelse, og det vil Bravida gerne være med til at ændre, også lokalt. Christian Alsø oplyser, at der i 2030 vil mangle 100.000 faglærte unge i Danmark.

– Vi vil gerne bidrage til, at de unge vælger den erhvervsfaglige vej, siger Christian Alsø, der oplyser, at Bravida Danmark  allerede har mere end 350 lærlinge. Han glæder sig til at føje endnu flere til takket være de mange faglige uddannelser, der nu er etableret i Kalundborg.

Kommunikationschef Daniel Kirchhoff har et bud på, hvordan Bravida med et lokalt kontor i ryggen kan være med til at gøre en forskel:

– Vi kan tage ud og informere og påvirke de unge, når de skal træffe deres valg af en kommende karriere, siger han.

Det kan være ved besøg på folkeskolerne, og Bravida vil gerne være med på jobmesserne og gøre eleverne opmærksomme på, at der er andre muligheder end gymnasiet. De har gode chancer for en spændende karriere i for eksempel en virksomhed som Bravida:

– Der er ikke kun én vej, og vi vil gerne være med til at hjælpe de unge til at få øjnene op for, at der er mange veje til en god karriere og et spændende liv, siger kommunikationschefen.  

Kalundborg-vækst uden sidestykke

De lokale relationerne, som virksomheden lægger stor vægt på, blev yderligere styrket, da Bravida indbød til officiel åbning af sin Kalundborg-afdeling, det nye teknikhus på Hareskovvej 20 tirsdag d. 13. august. Det strømmede ind med repræsentanter for erhvervslivet og for Kalundborg Kommune. Alle ville gerne hilse pænt på den ”nye dreng i klassen”. For at vise at ønsket om lokal forankring er alvorligt ment, blev der selvfølgelig udelukkende budt på mad og drikke fra lokale leverandører, og Kalundborg levede til fulde op til sit ry som det område i Danmark, der har flest solskinstimer.

Borgmester Martin Damm bød velkommen til endnu en virksomhed i Kalundborg, og tog tilhørerene med på en Tour de Force gennem udviklingstendenser. Med hans opremsning af vækst-beviser er det forståeligt, at mange i disse år søger mod Kalundborg, hvor man med et blik ud over de mange byggekraner føler sig hensat til Dubai.

– Vi har en vækst, der nok er uden sidestykke i Danmarkshistorien i disse år, sagde borgmesteren og satte tal bag ordene.

I 2022 var den gennemsnitlig vækst i Danmark på 2,7 pct. På listen over landets 98 kommuner lå Kalundborg Kommune som nr. 1 med en vækst i bruttonationalproduktet på 26,8 pct.

Hvis Kalundborg blev taget ud af regnskabet, var hele Region Sjælland i recession!

De seneste tre år er antallet af job rundt om i Kalundborg Kommune hvert år vokset med 1.100, og Novo Nordisk er på vej til at have 5.500 i arbejde.

Kalundborg vækker international medieopmærksomhed, New York Times har været her, det har også 60 Minutes og The Economist, og ud over grundlæggende viden om Kalundborg-området at bringe videre til læsere og seere, søger medierne også de små finurlige historier. En af dem hedder The Hotdog Story.

Den handler om, at der i løbet af januar i år blev solgt ikke færre end 17.500 hot dogs i Biltemas café, mange blev sikkert fortæret af sultne håndværkere, skønnede borgmesteren og ikke udelukkende af kunder, der lige skulle ind og købe sprinklervæske.

Hvorfor Kalundborg?

En af flere forklaringer på Kalundborg som vækstområde er, at Kalundborg har højt kompetente underleverandører, der bliver efterspurgt af de store virksomheder:

– Den rejse er Bravida også hoppet på, for når der sker noget et sted, er der brug for kompetente underleverandører, sagde Martin Damm.

Ved den ocfficielle åbning talte også Bravida Danmarks CEO Christian Alsø, der udtrykte sin beundring for den vækstrejse, Kalundborg er på, og som Bravida glæder sig til at blive en del af.

Formand for Kalundborgegnens Erhvervsråd Lene Jørler bød Bravida velkommen til Kalundborg. Hun nævnede som eksempel på virksomhedens ønske om lokal forankring, at Bravida har skænket 200 cirkusbilletter til lodtrækning blandt Kalundborgs borgere. De heldige kommer en tur i Cirkus Arena.

Hvem er Bravida?

Bravida er en svensk service- og installationsvirksomhed med ca. 14.000 ansatte i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Bravidas fagområder omfatter el, data, vvs, ventilation, brand og sikkerhed.

Services er design, projektering, installation, drift og vedligehold.

Bravida har mere end 30 afdelinger i Danmark og nu også i Kalundborg.

Bravo Bravida

Blandt mange andre aktiviteter har Bravida hjulpet Brøndby Stadion med at reducere energiforbruget via energi- og driftsoptimeringer.

Det blev til en energibesparelse på 14 pct. i 2022, en besparelse der blev realiseret på 3 måneder og overskred de forventede 5-7 pct. besparelse inden for 3 år.

De 14 pct. blev opnået alene på fejlrettelser i eksisterende anlæg og krævede derfor ikke større investeringer i nyt hardware.

Det fortæller en glad stadionchef hos Brøndby IF, Tom Larsen.

Lokale ansættelser også på lederplan

Bravida er i fuld gang med ansættelser af nye medarbejdere til afdelingen i Kalundborg. Der er ingen øvre grænse. Medarbejderne ansættes i takt med behovet, og mange af dem kommer fra lokalområdet.

Også på ledelsesmæssigt niveau ansættes der lokale medarbejdere. Den seneste nyansatte er Christian Dalby, afdelingsleder for VVS-entrepriserne.

Christian Dalby, 42 år, er godt kendt med området, for han har arbejdet på den nu nedlagte gipsfabrik Gyproc.

Christian er uddannet elektriker, senere supplerede han med en uddannelse som maskinmester. Han begyndte sin karriere hos Semco i Aarhus. Da han var færdig som soldat og vendte tilbage, havde Semco skiftet navn til Bravida, hvortil han altså nu er vendt tilbage. Efter ansættelse i forskellige produktionsvirksomheder kom Christian Dalby til Gyproc, og under den ansættelse tog han den erhvervsøkonomiske lederuddannelse MBA. Så lukkede Gyproc.

Christian Dalby har prøvet lidt af hvert og kan også skrive herregårdsskytte på sit cv.

Nu gælder det Bravida, hvor han dog næppe får brug for sine skytte-færdigheder.

Del:

Flere nyheder

Åbent hus

Kom til åbent hus hos VVS-installatør og energirådgiver Urhøj på Agertoften i Gørlev, lørdag d. 7. september, og få en masse informationer

Læs mere

Hold dig opdateret om det lokale erhvervsliv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, råd og netværksmuligheder!

Ved at tilmelde mig giver jeg Kalundborgegnens Erhvervsråd tilladelse til at gemme min e-mailadresse, behandle mine oplysninger og spore data om åbninger og klik. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet via linket nederst i alle mails.